Νόσος Peyronie: Τι προκαλεί κάμψη στο πέος, πόνο & αιμάτωμα στην περιοχή

Έχετε στραβό πέος και συγκρίνεστε με τον περίγυρό σας νιώθοντας μειονεκτικά; Δε γνωρίζετε τι συμβαίνει «εκεί κάτω» και φοβάστε να το ψάξετε περισσότερο προς αποφυγήν σοκαριστικών ευρημάτων; Η νόσος Peyronie επηρεάζει αρκετούς άνδρες, προκαλώντας δυσφορία και αίσθημα απόγνωσης σε όσους δεν γνωρίζουν σχετικά. Πρόκειται για μία πάθηση που αφορά στο πέος και συνεπώς διαμορφώνει την αυτοεικόνα κάθε άνδρα. Ενδεχόμενες αλλαγές ως προς το μέγεθος, την υφή, το χρώμα ή και το σχήμα είναι λογικό να επιφέρουν απορίες. Εξάλλου, αυτό είναι για πολλούς το νούμερο ένα χαρακτηριστικό της αρρενωπότητας. Πώς να μην αποπνέει ανησυχία η οποιαδήποτε αλλαγή, όταν αναφέρεται σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της ζωής;

Νόσος Peyronie: Τι είναι ακριβώς και πώς προκαλείται;

Εναλλακτικά ίσως συναντήσετε την εν λόγω νόσο ως πεϊκή κάμψη, μιας και αυτό ακριβώς είναι. Η πάθηση εμφανίζεται στον ασθενή ως σταδιακή απόκλιση του πέους προς μία συγκεκριμένη πλευρά. Το μόριο γέρνει προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Αν και δεν συνυπάρχει πολλές φορές οποιαδήποτε νόσηση που επιδέχεται θεραπείας, οι πάσχοντες δείχνουν να επιθυμούν διακαώς την αποκατάσταση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν.

Η νόσος Peyronie έρχεται σε δύο φάσεις, οι οποίες είναι διακριτές μεταξύ τους και αντιμετωπίζονται επίσης διαφορετικά. Ξεκινώντας και για 12 περίπου μήνες από την πρώτη παρατήρηση της νόσου, εγκαθίσταται πλάκα σε κάποιο σημείο του πέους. Αυτή η ουσία είναι μαλακή και ως εκ τούτου εύπλαστη (https://dynatoarseniko.com). Κατά τη δεύτερη φάση όμως προκύπτει σταθεροποίηση της γωνίας που έχει δημιουργηθεί και η διάδοχη κατάσταση εγκαθίσταται μόνιμα.

Στατιστικά ένα ποσοστό έως 9% του ανδρικού πληθυσμού υποφέρει από τη νόσο και δομούνται σχέδια αντιμετώπισης, με σκοπό την αντιστροφή του ζητήματος και την επαναφορά στην πρότερη εμφάνιση του μορίου.

Νόσος Περονί και νέες θεραπείες για άμεσα αποτελέσματα

Όποιος ταλαιπωρείται από παρόμοια προβλήματα σκοπεύει να βρει σίγουρη επίλυση “νόσος Περονί και νέες θεραπείες”. Πριν στερεοποιηθεί η νέα κλίση του πέους, η θεραπεία είναι εν πολλοίς φαρμακευτική. Τα πολύτιμα συστατικά που συμμαχούν στην προσπάθεια επαναδιαμόρφωσης της ευθύτητας του πέους είναι συνήθως:

Ορισμένα από τα προαναφερθέντα φάρμακα χορηγούνται από το στόμα, ενώ άλλα εκχέονται σε ενέσιμη μορφή στον πάσχοντα. Αξίζει να αναφερθεί πως η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής δεν είναι εγγυημένη.

Αφού έχει σταθεροποιηθεί το διαχυθέν υλικό εντός του μορίου, η λύση που προτείνεται είναι πλέον χειρουργική. Έχει παρέλθει το στάδιο όπου τα φάρμακα ανταποκρίνονται ισχυροποιημένα και αποφασίζεται μια επιθετικότερη εναλλακτική. Για να επιβεβαιώσετε ότι ο σωστότερος δρόμος περνά από το χειρουργείο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά στοιχεία. Παράγοντες που επιτάσσουν τη χρήση χειρουργικών επεμβάσεων περιλαμβάνουν την έντονη ψυχολογική κατάπτωση και τον παρατεταμένο πόνο.

Πόνος στο πέος & αντιμετώπιση

Εάν ο πόνος στο πέος είναι απάλευτος, επισπεύδεται η άμεση γνωμάτευση από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Φανταστείτε πως στο εσωτερικό του πέους τοποθετείται η πλάκα, η οποία είναι ινώδης και σκληραίνει σταδιακά. Συνεπακόλουθα, η περιοχή γίνεται επώδυνη όσο περνά ο καιρός και το πρόβλημα συντηρείται έτσι. Γι’ αυτό και τονίζεται η αμεσότητα της ιατρικής βοήθειας, έτσι ώστε να λάβετε ορθές συμβουλές και σωστή καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ολοκληρώσετε.

Πρόκειται για μία οδυνηρή εμπειρία, που ενδέχεται να καταστήσει την συνουσία πρακτικά αδύνατη. Πέρα από τη δυσκολία στην ανεύρεση της ορθής γωνίας για διείσδυση, υπάρχει και η πιθανότητα σκισίματος του τοιχώματος, μελανωμάτων και αιμορραγίας. Όλα τα προαναφερθέντα συνεπάγονται αυξημένο άγχος και φυσικά απομακρύνουν τον ασθενή από την διατήρηση μιας εύρυθμης και ικανοποιητικής ζωής.

Πότε η κάμψη πέους υποδηλώνει περαιτέρω προβλήματα;

Ενδεχομένως η κάμψη πέους που παρατηρείται δεν ενέχει κανέναν λόγο ανησυχίας. Υπάρχουν φορές που πρόκειται απλά για καταστάσεις εκ γενετής, οι οποίες δεν επιδρούν αρνητικά στην σεξουαλική ζωή ή την ευχαρίστηση του ατόμου. Στον αντίποδα, μπορεί να υποδηλώνονται μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Παραδείγματος χάριν, δεν είναι σπάνιο για εξελιγμένες παθήσεις να αποτρέπουν την ομαλή και ολοκληρωμένη στύση. Αισθητικά το θέαμα ίσως ξενίζει τόσο τον ίδιο όσο και τον ερωτικό σύντροφο, γεγονός που πιθανόν να δυσχεράνει την εμπειρία εφόσον δεν υφίσταται ένα κατανοητικό περιβάλλον.

Μέχρι 30 μοίρες, οι κάμψεις κρίνονται ήπιες και δεν επιφέρουν καμία σχεδόν επιδείνωση στον πάσχοντα από τη νόσο Περονί. Κλίσεις που υπερβαίνουν αυτό το όριο και φτάνουν έως και το διπλάσιο ποσοστό πρέπει να τις αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αμέσως. Διαφορετικά, το βιοτικό τους επίπεδο σαφώς και θα επιβαρυνθεί συν τω χρόνω. Υπό την προϋπόθεση ότι διενεργούνται οι αρμόζουσες διαγνωστικές εξετάσεις έγκαιρα, δεν έχετε να φοβάστε τίποτε.

Αιμάτωμα πέους με ενδεχόμενο τραυματισμό

Ενίοτε η νόσος Peyronie εμφανίζει ένα ακόμη σύμπτωμα που προκαλεί τρόμο. Αναλυτικότερα, διαπιστώνεται συχνά η ύπαρξη ενός αιματώματος. Αυτό το αιμάτωμα πέους είναι προϊόν τραυματισμού, μιας και η νέα όψη έχει ως επίπτωση τις άβολες κινήσεις εκ μέρους του ασθενούς. Εάν υποχωρήσει φυσικά δίχως οποιαδήποτε εξωγενή παρέμβαση, καλώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όμως, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα προς αποφυγή ακόμη σοβαρότερων συνεπειών. Τραυματισμοί ίσως δημιουργούνται κατά την στύση, καθώς εκείνη την στιγμή το μέγεθος του πέους διογκώνεται. Ευτυχώς, σε σημαντικό ποσοστό τέτοιου είδους αιματώματα υποχωρούν αυτόματα και δεν αποτελούν την απαρχή άλλων ζητημάτων.